Ainedidaktinen symposiumi

Hanke oli esillä tänään Suomen ainedidaktisen tutkimusseuran tutkimuspäivillä eli ainedidaktisessa symposiumissa, jonka teemana oli tänä vuonna aineenopetus ja aiheenopetus.

Mukana oli mielenkiintoisia vieraita kuten esimerkiksi professori Niklas Gericke Karlstadin yliopistosta Ruotsista, joka esitelmöi aiheesta How to teach sustainability in a subject based curriculum? Tässä oli havaittavissa paljon yhtymäkohtia myös tähän hankkeeseen. Myös Tiina Pusa Aalto yliopistosta piti oman todella syväluotaavan ja puhuttelevan esitelmän Aineeton ilmiö – aiheellinen kysymys  koko pedagogiikan ja didaktiikan yhteiskunnallisen roolin merkityksellisyydestä, jonka pohdintaa tulisi pitää aina mukana niin käytännön opetustyössä kuin tutkimuksessakin.

AGREO-hanke esiintyi Helsingin yliopiston professori Sirpa Tanin isännöimässä maantieteen ja ympäristökasvatuksen ryhmässä. Aihe sai hyvin huomiota ja ehdimme myös keskustella aiheista hieman.